Centrala nyheter

• Samtliga högstadie- och gymnasieskolor i Haninge kommun går över till distansundervisning efter sportlovet

26 februari 2021

Grund- och förskolenämnden samt rektorer för Haninges gymnasieskolor beslutar utifrån rekommendation från smittskyddsläkare vid Region Stockholm att från och med veckan efter sportlovet, den 8 mars till och med den 12 mars, bedriva stora delar av undervisning på högstadie- och gymnasieskolorna i Haninge kommun på distans. Beslutet avser elever i årskurs 7-9 och gymnasieskolorna.

• Nyfikna och kloka frågor när EU-minister besökte Fredrika Bremergymnasiet

17 februari 2021

Fredagen den 12 februari fick Fredrika Bremergymnasiet I Haninge kommun celebert besök i form av EU-ministern Hans Dahlgren (S), inbjuden av Cornelia Bensland, lärare på skolan. Eleverna på skolan hade gemensamt förberett ett antal frågor som modererades av Melih Uzel, Sofia Hallin och Elias Viklund från klass EK18a.

• Fredrika Bremergymnasiet och Riksäpplet fortsätter med växelvis distansundervisning

22 januari 2021

Efter regeringens och Folkhälsomyndighetens justerade rekommendationer i veckan har Haninge kommuns gymnasieskolor beslutat bedriva växelvis distansundervisning, från och med måndag den 25 januari.

• Fredrika Bremergymnasiet certifieras som motorbranschcollege

19 januari 2021

Fredrika Bremergymnasiet erbjuder sedan ett antal år tillbaka Fordons- och transportprogrammet med fyra inriktningar. Nu blir programmet certifierat inom motorbranschcollege, en certifiering som sätter skolan på kartan, stärker kopplingen till näringslivet och breddar vägen för programmets elever och deras framtida möjligheter på arbetsmarknaden.

• Dags för digital gymnasiemässa

18 november 2020

Mellan den 19-21 november pågår den årliga Gymnasiemässan och i år är den helt digital. Mässan är till för dig som går i nian och ska välja gymnasium. Du träffar elever, lärare, rektorer och yrkes- och studievägledare och får hjälp att hitta rätt inriktning, program och skola för dig.

• Tryggare skolvägar inför skolstart

14 augusti 2020

Snart är sommarlovet över och skolorna öppnar igen den 19 augusti. Haninge kommun genomför en rad åtgärder för att höja trafiksäkerheten kring våra skolor. Du som förälder eller elev kan också bidra till tryggare skolvägar genom att gå eller cykla till skolan. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Skolstart i ljuset av pågående pandemi

13 augusti 2020

Vi önskar alla elever välkomna till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti. Skolorna informerar elever och vårdnadshavare om vilken tid skoldagen börjar.

• Fler erbjuds sommarundervisning

12 juni 2020

Under sommaren erbjuder kommunens grundskolor och gymnasieskolor i vanlig ordning extra undervisning för de elever som behöver.

• Beslutet om distansundervisning för gymnasiet och Centrum Vux upphör

10 juni 2020

Haninge kommun har beslutat att återgå till ordinarie undervisningsform på gymnasiet och Centrum Vux från den 15 juni 2020. Bakgrunden till beslutet är Folkhälsomyndighetens rekommendation om att distansundervisningen ska bedrivas till och med den 14 juni 2020.

• Dags att nominera till de pedagogiska priserna

3 juni 2020

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas?

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}