Centrala nyheter

• Näringsministern besökte Riksäpplet

12 april 2019

Fredagen den 12 april besökte näringsminister Ibrahim Baylan (S) Riksäpplets gymnasieskola. I besöket ingick en rundtur och föreläsning för elever på handelsprogrammet.

• EU-ministern besökte Fredrika Bremergymnasiet och Centrum Vux

4 april 2019

EU-minister Hans Dahlgren besökte den 3 april Fredrika Bremergymnasiet och Centrum Vux. Under besöket träffade han elever som arbetar med ett projekt inför EU-valet och även elever som studerade svetsning och måleri inom ramen för "Svenska för hantverkare".

• Har du har sökt till handels- och administrationsprogrammet?

3 april 2019

Viktig information till dig som har sökt handels- och administrationsprogrammet samt till programinriktat val, handel och administration i Haninge kommun.

• Se föreläsningar från researchED på UR

26 mars 2019

Nu kan ni se utvalda föreläsningar från researchED, den internationella skolkonfe­rensen som Haninge Kommun och Tyresö kommun arrangerade den 9 februari i år. ResearchED riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. UR Samtiden var på plats och filmade i stora föreläsningssalen.

• Årets UF-vinnare 2019

15 februari 2019

Vi gratulerar UCME från Riksäpplets gymnasium som är vinnare av årets UF-pris på 5000 kr. UCME har tagit fram ett paraply med lysdioder och gör så att du syns i mörkret.

• Lyckad skolkonferens samlade internationell publik i Haninge

14 februari 2019

För tredje året i rad arrangerade Haninge och Tyresö kommun den internationella skolkonferensen researchED som traditionsenligt hölls på Fredrika Bremergymnasiet. Den riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. Konferensen lockar pedagoger, skolledare, tjänstemän, politiker och forskare från hela världen.

• Ny broschyr för dig som är vårdnadshavare

5 februari 2019

Vi vill ge din tonåring de bästa förutsättningarna, men behöver din hjälp! För att alla Haninges elever i gymnasieskolan ska stå väl rustade för framtiden vill vi ge dem den kunskap de behöver. För att lyckas behöver både vi i gymnasieskolan och du som vårdnadshavare ta ansvar.

• Öppet hus på våra gymnasieskolor

10 januari 2019

Nu är det dags för Öppet hus på Riksäpplets gymnasium och Fredrika Bremergymnasiet. Besök våra skolor och bekanta dig med lokalerna, träffa elever, skolledare, studie- och yrkesvägledare och elevhälsan. Varje gymnasieprogram visar upp det som är specifikt för det.

• Trygg trafikmiljö vid skolstart

9 januari 2019

Den här veckan börjar skolorna igen och fler barn och vuxna rör sig ute i trafiken. Tänk på att vara försiktiga och visa hänsyn mot varandra. Här finns några tips på hur vi alla kan hjälpa till att skapa en trygg trafikmiljö vid skolorna.

• Välkommen till skoldialog om tillgängliga lärmiljöer

12 november 2018

Kommunen bjuder in allmänheten till skoldialog den 26 november på temat Tillgängliga lärmiljöer för elever med funktionsnedsättning – och andra elever.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}