• Försiktig återgång till skola – skolans verksamhet efter 29 september

28 september 2021

Efter den 29 september upphör föreskrifter och allmänna rekommendationer kring covid-19, även de som riktar sig mot skola. Det är den höga vaccinationstäckningen som ligger till grund för förändringarna som träder i kraft efter den 29 september. Istället vidtar allmänna råd med rekommendationer till den enskilda individen att förhindra smitta, bestämmelserna utgår från smittskyddslagen (2004:168). Det betyder att var och en av oss behöver fortsätta ta ansvar för att inte sprida smittan vidare.

• Allvarliga risker med lustgas som berusningsmedel

16 september 2021

Försäljningen av lustgas har ökat explosionsartat, och en del av kundkretsen är ungdomar mellan 14–17 år. Lustgas som berusningsmedel är förknippat med flera risker. Öppenvårdsmottagningen Minimaria har tagit fram information om risker.

• Tillsammans skapar vi tryggare skolvägar

8 september 2021

Haninge kommun jobbar med Säkra skolvägar för att skapa en säker och trygg trafikmiljö runt omkring skolorna. Projektet bygger på ett samarbete mellan skolorna och kommunen. Även du som förälder kan bidra till tryggare skolvägar genom att aktivt välja smarta resval, det vill säga att gå eller cykla till skolan med ditt barn. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Feriepraktik på höstlovet

7 september 2021

Nu har du som är född 2004 eller 2005 möjlighet att få en feriepraktikplats i någon av kommunens verksamheter under höstlovet.

• Nytt stöd för dig som är tonårsförälder

25 augusti 2021

Haninge kommun utvecklar stödet till tonårsföräldrar genom att erbjuda två nya föräldraskapsprogram, ABC-tonår och Föräldrawebben. Programmen bedrivs genom ett forskningsprojekt från Karolinska institutet och har som syfte att stärka relationen mellan förälder och tonåring.

• Dags för skolstart!

12 augusti 2021

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen 2021 börjar onsdagen den 18 augusti. Undervisningen kommer att bedrivas på plats i skolans lokaler.

• Stöd till dig som barn, ung och vårdnadshavare under pandemin

21 maj 2021

Känner du som barn eller ungdom oro under pandemin? Vill du som förälder få tips på hur du kan stötta ditt barn? Kommunen erbjuder olika typer av stöd som du kan ta del av.

• Annorlunda studentfirande 2021

26 april 2021

Snart stundar studentfirande för kommunens gymnasieelever som alla verkligen förtjänar att hyllas. Då smittläget i landet fortsatt är ansträngt så kommer skolorna att arrangera småskaligt firande för att fortsätta begränsa trängsel och smittspridning. Beslutet om annorlunda studentfirande har tagits tillsammans med och i samråd med Storsthlm, ett förbund för de 26 kommunerna i Storstockholm.

• Dags att söka aktivitetsersättning vid förlängd skolgång!

1 april 2021

Du som har en funktionsnedsättning eller sjukdom som gör att du behöver längre tid för att klara av dina studier på gymnasiesärskolan eller gymnasieskolan kan söka aktivitetsersättning från och med att du fyllt 19 år.

• Haninges pedagoger hyllades vid prisceremoni

1 mars 2021

Under fredagen den 26 februari delades de pedagogiska priserna ut i Haninge kommun. I sammanlagt nio kategorier korades totalt 16 vinnare på olika skolor ute i kommunen. På plats fanns utbildningsdirektör Henrik Lindh, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten och grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg för att dela ut priser och hylla Haninges pedagogiska stjärnor.

• {{item.Title}}

Central