• Haningelärare möter Nobelpristagare

22 oktober 2019

Helena Lewin, Lärare i engelska och franska på Dalarö skola i Haninge kommun, fick möjligheten att möta Nobelpristagare och diskutera utbildning och skola med lärarkollegor från hela världen på den internationella konferensen Nobel Prize Teacher Summit.

• Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun

27 augusti 2019

För sjunde året i rad blev Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun i tävlingen White Guide Junior. Dessutom nominerades Vikingaskolan till årets klimatkök och Runstensskolan och Svartbäcksskolan till årets skolrestaurang. Tävlingen avgörs i Malmö den 17 september.

• Trygghet och studiero för barn och elever

15 augusti 2019

Vi vill ge ditt barn och alla andra elever på Haninges kommunala förskolor och skolor den kunskap de behöver för att de ska stå väl rustade för framtiden. För att lyckas behöver både vi och du som vårdnadshavare ta ansvar. Vi har tagit fram informationsbroschyrer om samarbete, ansvar, trygghet och vad du som vårdnadshavare kan göra för att ditt barn ska klara sig bra i förskolan och skolan.

• Dags för skolstart

12 augusti 2019

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges kommunala skolor! Måndagen den 19 augusti börjar läsåret 2019/2020.

• Dags att nominera din favorit till pedagogiska utmärkelser 2019

12 maj 2019

Vet du någon lärare, förskollärare, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas? Nu är det dags att skicka in nomineringar till utmärkelser för pedagogiska insatser. Nomineringen pågår mellan 13 maj och 7 juni.

• Studentutspring 2019

8 maj 2019

Den 5/6 sker Riksäpplets traditionsenliga studentutspring för elever från följande klasser; HA16, EK16A, EK16B, RL16 samt Trossen Åk 4.

• Trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan lockade många till årets första skoldialog

30 april 2019

25 april bjöd Tobias Hammarberg (L), ordförande i grund- och förskolenämnden, Maria Fägersten (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt Henrik Lindh, utbildningsdirektör in till årets första skoldialog. Temat som var trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan, lockade många deltagare till Kulturhusets auditorium.

• Näringsministern besökte Riksäpplet

12 april 2019

Fredagen den 12 april besökte näringsminister Ibrahim Baylan (S) Riksäpplets gymnasieskola. I besöket ingick en rundtur och föreläsning för elever på handelsprogrammet.

• EU-ministern besökte Fredrika Bremergymnasiet och Centrum Vux

4 april 2019

EU-minister Hans Dahlgren besökte den 3 april Fredrika Bremergymnasiet och Centrum Vux. Under besöket träffade han elever som arbetar med ett projekt inför EU-valet och även elever som studerade svetsning och måleri inom ramen för "Svenska för hantverkare".

• Har du har sökt till handels- och administrationsprogrammet?

3 april 2019

Viktig information till dig som har sökt handels- och administrationsprogrammet samt till programinriktat val, handel och administration i Haninge kommun.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}