• Dags för digital gymnasiemässa

18 november 2020

Mellan den 19-21 november pågår den årliga Gymnasiemässan och i år är den helt digital. Mässan är till för dig som går i nian och ska välja gymnasium. Du träffar elever, lärare, rektorer och yrkes- och studievägledare och får hjälp att hitta rätt inriktning, program och skola för dig.

• Fredrika Bremergymnasiet inför distansundervisning

6 oktober 2020

Haninge kommun har haft en hög beredskap för att hantera lokala utbrott av smitta och förberett för hur vi kan gå över till distansundervisning vid behov. Då fem elever och en personal på Fredrika Bremergymnasiet har bekräftats smittade av Covid-19 kommer detta nu att ske under en period för att säkerställa att smittspridningen bromsas in. Information har därför gått ut till samtlig personal, elever och vårdnadshavare under eftermiddagen.

• Tryggare skolvägar inför skolstart

14 augusti 2020

Snart är sommarlovet över och skolorna öppnar igen den 19 augusti. Haninge kommun genomför en rad åtgärder för att höja trafiksäkerheten kring våra skolor. Du som förälder eller elev kan också bidra till tryggare skolvägar genom att gå eller cykla till skolan. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Skolstart i ljuset av pågående pandemi

13 augusti 2020

Vi önskar alla elever välkomna till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti. Skolorna informerar elever och vårdnadshavare om vilken tid skoldagen börjar.

• Fler erbjuds sommarundervisning

12 juni 2020

Under sommaren erbjuder kommunens grundskolor och gymnasieskolor i vanlig ordning extra undervisning för de elever som behöver.

• Beslutet om distansundervisning för gymnasiet och Centrum Vux upphör

10 juni 2020

Haninge kommun har beslutat att återgå till ordinarie undervisningsform på gymnasiet och Centrum Vux från den 15 juni 2020. Bakgrunden till beslutet är Folkhälsomyndighetens rekommendation om att distansundervisningen ska bedrivas till och med den 14 juni 2020.

• Dags att nominera till de pedagogiska priserna

3 juni 2020

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas?

• Haninge kommun nominerad i skolmatstävlingen White Guide Junior

2 juni 2020

Haninge kommun är nominerad till "Årets hållbara skolkommun" i tävlingen White Guide Junior. Runstensskolan, Brandbergsskolan och Svartbäcksskolan har också nominerats för sina skolmatsinsatser.

• Förlängd vårtermin för Haninges kommunala gymnasieskolor 2020

20 maj 2020

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har beslutat att förlänga vårterminen 2020 för de kommunala gymnasieskolorna med tre dagar, från den 9 juni till den 12 juni 2020.

• Inget traditionellt studentfirande med studentutspring i vår – beslutet kvarstår

8 maj 2020

Haninge kommun håller fast vid beslutet som togs den 16 april om att inte ordna traditionellt studentfirande med studentutspring våren 2020 för de kommunala gymnasieskolorna. Myndigheternas allmänna rekommendationer för att förhindra smittspridning innebär att det i dagsläget inte går att finna förutsättningar för studentutspring.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}