• Fredrika Bremergymnasiet vässar sitt programutbud med 16 nya profiler

En framtida karriär som kriminolog, visual merchandiser eller industridesigner? Det kan bli möjligt för den som väljer Fredrika Bremergymnasiet till hösten. Gymnasievalet är i full gång och inför läsåret 2022/2023 gör gymnasieskolan en stor satsning på 16 nya och efterfrågade profiler i sitt programutbud.

• Haninge kommun förstärker budgeten med ytterligare 68 miljoner 2022

Kommunfullmäktige klubbade på måndagen igenom ett tillskott på 68 miljoner kronor i budget för nästa år. Det innebär att den totala budgeten för kommunen kommer uppgå till 5,761 miljarder kronor vilket sammanlagt är en ökning med 458 miljoner kronor jämfört med årets budget. De extra pengarna ska gå till bland annat utbildning, fler trygghetsinsatser, nya idrottsytor och en innovationsfond.

• Det här ska kommunen satsa på 2022

Kommunens budget för 2022 uppgår till totalt 5,411 miljarder kronor vilket är en ökning med 353 miljoner kronor jämfört med 2021. Budgeten rymmer satsningar på jobbskapande åtgärder, utbildning och omsorg. Samtliga nämnder har fått mer pengar för sina områden nästa år.

• Välkommen på skoldialog

På tisdag den 7 december är det dags för skoldialog med utbildningsförvaltningen tillsammans med representanter från grund- och förskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Årets skoldialog riktar in sig på framtida utveckling för skolan och fokuserar på dialogen med de som väljer att delta. Skoldialogen är öppen för vårdnadshavare och alla som är intresserade av skol- och utbildningsfrågor. Varmt välkommen!

• Internationella lärarkonferensen researchED kommer till Haninge - med fokus på forskning och skola

För femte året i rad står Haninge kommun värd för den internationella skolkonferensen researchED. Konferensen riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. Konferensen som i år är digital hålls den 4 december tillsammans med framstående ledare inom skolan som Dylan Wiliam, professor emeritus vid UCL Institute of Education, och Elisabeth Nilhfors, professor på Uppsala Universitet.

• Ställ frågor till utbildningsförvaltningen och förtroendevalda politiker

Nu vill höra mer om vad du vill veta om utbildning i Haninge kommun. Den 7 december håller utbildningsförvaltningen i den årliga skoldialogen på kulturhuset i Handen på Poseidons torg 8. Det är en aktivitet som utbildningsförvaltningen driver tillsammans med de förtroendevalda politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och grund- och förskolenämnden i Haninge kommun, för att få tillfälle att träffa och höra mer om medborgares olika frågor som rör barn och ungas skolgång och utbildningsfrågor i kommunen.

• Historiska budgetsatsningar på förskolan och skolan

Fler pedagoger i förskolan, ökad likvärdighet i skolan och förskolan samt en stärkt vuxenutbildning. Det är några av satsningarna i grund- och förskolenämndens samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens budgetar för 2022. Elevpengen får en historisk höjning med sju procent.

• Haninge allt populärare bland lärarstudenter

Haninge kommun har i år klättrat i Universum Sveriges rankning av de 50 mest populära arbetsgivarna bland förskollärar- och lärarstudenter. En utvärdering visar samtidigt att nästan samtliga av de som gör sin lärarpraktik i kommunen är nöjda med mottagandet. En majoritet skulle välja Haninge om de skulle söka lärarjobb i dag. Utöver satsningen på studenter utökas budgeten för att stärka lärarbehörigheten kommande år.

• Vård- och omsorgscollege firar omcertifiering

Centrum Vux och Fredrika Bremergymnasiet firade den 25 oktober att de har omcertifierats som vård- och omsorgscollege. Certifieringen är ett kvitto på att utbildningen bedrivs av högsta kvalitet.

• Försiktig återgång till skola – skolans verksamhet efter 29 september

Efter den 29 september upphör föreskrifter och allmänna rekommendationer kring covid-19, även de som riktar sig mot skola. Det är den höga vaccinationstäckningen som ligger till grund för förändringarna som träder i kraft efter den 29 september. Istället vidtar allmänna råd med rekommendationer till den enskilda individen att förhindra smitta, bestämmelserna utgår från smittskyddslagen (2004:168). Det betyder att var och en av oss behöver fortsätta ta ansvar för att inte sprida smittan vidare.

• {{item.Title}}

Central