Bibliotek

Foto: Mostphotos

Riksäpplets bibliotek hittar du på plan 4.

Det är ett litet och relativt nytt bibliotek som är till för dig som studerar på Riksäpplets gymnasieprogram.

Här finns skönlitteratur på svenska och engelska, facklitteratur på svenska och flera tidskrifter om bland annat mode, sport, vetenskap och hälsa. Det finns även en särskild hylla med lättlästa böcker, för dig som inte är så van vid att läsa eller har ett annat modersmål än svenska. Du som har någon form av lässvårigheter kan även få låna talböcker. Om en bok inte finns på biblioteket kan vi försöka låna in den från Fredrika Bremers stora skolbibliotek, eller hänvisa till andra bibliotek i kommunen och i övriga Stockholms län. Det går alltid bra att lämna inköpsförslag.

Lånekort

Om du har ett lånekort från en annan skola eller ett bibliotek i Haninge kommun går det bra att använda kortet även på Riksäpplets bibliotek. 

Låneregler

Böcker och ljudböcker får du låna i fyra veckor, därefter går det bra att förlänga lånet två gånger, om ingen står på kö. Gamla nummer av tidskrifter får du låna i en vecka.

Skolbiblioteket tar inte ut några avgifter för försenade böcker. Däremot måste du ersätta en bok som du tappat bort eller som blivit skadad. Lånekortet är en personlig värdehandling och du har ansvar för allt som lånats på kortet. Tänk på att aldrig göra anteckningar i en biblioteksbok.

Senast uppdaterad: 15 augusti 2019